Volontiranjem smo proslavili dvostruko – manifestaciju HRVATSKA VOLONTIRA 2021. i Dan grada Šibenika

1. lis 2021. | Novosti i objave

Dana, 29. rujna 2021. godine Udruga mladih „Mladi u EU“ provela je veliku volontersku akciju čišćenja i uređenja okoliša na području novootvorenog Veteranskog centra Šibenik te prema naselju Solaris. Akcija čišćenja se odvijala u razdoblju od 10:00 do 14:00 sati. Tijekom 4 sata čišćenja prikupljeno je ukupno 30-tak vreća sitnog otpada uz određenu količinu glomaznog otpada.

Na akciju se odazvalo ukupno 18 volontera (16 lokalnih, 2 inozemna volontera koji volontiraju u Šibeniku putem programa Europske snage solidarnosti).

Volonterskom akcijom obilježena je nacionalna manifestacija „HRVATSKA VOLONTIRA 2021“ kojom se željelo podsjetiti koliko je svima nama volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u kriznim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Također, ovom akcijom smo ujedno obilježila dan grada Šibenika te time potaknuli sve građane grada Šibenika, ali i cijele Šibensko-kninske županije da se uključe u volontiranje.

Aktivnost se provela u sklopu dvogodišnjega programa Volonterski centar „POZITIVA“ kojeg provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa jedinicama lokalne samouprave  (Grad Šibenik, Grad Skradin, Grad Drniš  i Grad Knin), Centrom za socijalnu skrb Šibenik i O.Š. Tina Ujevića Šibenik. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi.