H C R V

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) doprinosi izgradnji otvorenog, demokratičnog i vitalnog društva koje počiva na aktivnom sudjelovanju građana.

Osnovna misija Centra je predvoditi razvoj i pružiti podršku jačanju resursa za afirmaciju i razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj.

Centar doprinosi razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj kroz četiri temeljna programska područja:

  1. Promocija i informiranje;
  2. lzgradnja kapaciteta i upravljanje znanjem i kvalitetom;
  3. Povezivanje, umrežavanje i zagovaranje;
  4. Jačanje organizacijskih kapaciteta.

Centar obavlja djelatnosti usmjerene na promociju i zagovaranje vrijednosti volonterstva, utjecaj na javne politike i pravno okruženje, uspostavljanje i praćenje standarda kvalitete rada volonterskih centara, kreiranje kvalitetnih edukacijskih programa u području volonterstva, postavljanje standarda kvalitete u provedbi volonterskih programa, iniciranje i afirmaciju inovativnih politika u razvoju volonterstva.

www.hcrv.hr

 

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva javnu manifestaciju Hrvatska volontira provodi od 2011. godine, sa željom da ukažemo na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Kako bismo istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

www.facebook.com/hrvatskavolontira