Snaga volonterstva 2019. godine u brojkama!!!

21. tra 2020. | Novosti i objave

U Hrvatskoj se u posljednjih nekoliko godina razvijaju novi pristupi organiziranom volontiranju. Uglavnom se volonterske aktivnosti provode kroz organizacije civilnog društva  i ustanove zdravstvene i socijalne skrbi koje na ovaj način podižu kvantitetu i kvalitetu svojih aktivnosti i usluga. Volontiranje, kao dobrovoljna aktivnost, je prije svega sloboda izbora, a sloboda je osnovna težnja ljudske civilizacije i temeljno obilježje demokracije. Osim toga, volonterstvo u sebi sadrži potencijal izgradnje suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima.

Volonterski centar „POZITIVA“ je prvi uspostavljeni lokalni volonterski centar od osamostaljenja Hrvatske na ovom području RH. U svom kontinuitetu djeluje od 2013. godine, prvo na volonterskoj osnovi, a od 2015. godine njegovo djelovanje je prepoznalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku čime se i omogućio kontinuitet rada do današnjih rada te povećavanje razine kvalitete rada.

Na temelju izvještaja svakog pojedinačnog izvještaja lokalnog i regionalnog volonterskog centra na području Republike Hrvatske Hrvatski centar za razvoj volonterstva je sastavio skupni izvještaj o volonterskim aktivnostima kroz 2019. godinu. Inače se tvrdi da slike govore više od tisuću riječi, u ovom slučaju brojke govore više od riječi.


Nove objave

Temeljna načela volontiranja

Temeljna načela volontiranja

Možda najvažnije kod promocije volonterstva jest upravo promocija sami vrijednosti volonterstva....