Posjet mladih Volonterskom centru “Pozitiva”

9. pro 2016. | Novosti i objave

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ je povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca otvorila svoja vrata zainteresiranim mladima kako bi se upoznali s Volonterskim centrom „Pozitiva“, prvim volonterskim centrom u Šibensko – kninskoj županiji. Volonterski centar „Pozitiva“ je uspostavljen kroz projekt koji Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u partnerstvu s Udrugom „Ardura“, Gradom Šibenikom, i Gradom Drnišem.

U sklopu predavanja koje su vodili članovi Udruge Vinko Livaković i Marko Gović, mladi su dobili informacije o tome kako se mogu uključiti u volontiranje kod lokalnih organizatora volontiranja, kako postati dio burze volonterstva Šibensko – kninske županije te mogućnosti međunarodnog volontiranja  koje im se pružaju kroz ERASMUS+ i EVS program. Također, predstavljen je način funkcioniranja web stranice www.volonter-skz.eu na kojoj se zainteresirani građani mogu prijaviti za volontiranje u lokalnim udrugama te time izravno doprinijeti razvoju volonterske scene u našoj županiji.

U nastavku događanja, predstavnica CISOK-a Zdravka Uroda je predstavila volontiranje kao izvrstan način za prikupljanje radnog i profesionalnog iskustva koje će koristiti mladima pri traženju posla. Istaknuto je da polako ali sigurno sve više poslodavaca uvažava volonterski rad kod potencijalnih zaposlenika te im daju prednost pri zapošljavanju.

 

dsc00425  dsc00414 dsc00426 dsc00424

Nove objave