U petak 05. prosinca 2019. godine na dan kada se obilježava Međunarodni dan volontera dodijeljene su nagrade za volontera i organizatora volontiranja Šibensko-kninske županije.

Dodjela za ovu godine održala u gradskoj knjižnici ”Juraj Šižgorić”, a osim nominiranih volontera, predstavnika nominiranih organizacija i institucija ovu manifestaciju došli su podržati i predstavnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Volonterske nagrade održavaju se od 2016. godine, tada se na incijativu Savjeta mladih Grada Šibenika počela dodjeljivati nagrada Grada Šibenika s ciljem promocije volonterizma na u loklanoj zajednici. Ove godine organizaciji se pridružuje i Savjet mladih Šibensko-kninske županije te se samim tim dodjela nagrada proširuje na cjelokupnu Šibensko-kninske županiju. Tijekom svečane dodjele prisutni su imali priliku čuti analizu stanja volonterstva na području Šibensko-kninske županije te im je potom predstavljen program Europskih snaga solidarnosti. Od četiri nominirane organizacije nagradu su odnijeli predstvanici udruge Argonauta s otoka Murtera kojima je nagradu za najboljeg organizatora volontiranja uručio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić. Nagradu za najboljeg volontera dobila je Žana Antunac nominirana od strane Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac za izniman doprinos u poticanju i organizaciji učenika gimnazije Antuna Vrančića na volonterske aktivnosti pri Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac. Nagradu za najboljeg volontera uručila je Diana Ercegović, pročelnica Odjela za prosvjetu, znanost, kuturu i sport.

FB_IMG_1575570646374 FB_IMG_1575570653591 FB_IMG_1575570680431-750x375 (1)

 

pozitiva LOGO