OBAVIJEST! Slanje godišnjeg izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja

27. sij 2021. | Novosti i objave

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nadležno je tijelo za praćenje provedbe Zakona o volonterstvu i razvoja politike volonterstva.

Pozivaju sve udruge, ustanove, zaklade, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2020. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem aplikacije koja se nalazi na poveznicvolonteri.mdomsp.hr.

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, broj 9/18), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenoga Zakona i razvoja politike volonterstva.

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2021. godine.

Ako tijekom popunjavanja Izvješća naiđete na poteškoće kontaktirajte Volonterski centar POZITIVA putem e-maila: sanja.barisic@gmal.com ili na broj telefona; 099/576-2094

Nove objave