Nikad stati?….volonterska akcija u čast šuma i voda?

27. ožu 2023. | Novosti i objave

Jučer u kanalu sv. Ante povodom obilježavanja Svjetskog dana voda i Svjetskog dana šuma održana je velika volonterska akcija čišćenja podmorja i kopna jednog dijela plaže u kanalu.

Ukupno dvadesetak volontera skupljalo je otpad izvađen iz mora od strane vrijednih ronioca te otpad sa plaže i okolnog dijela šume.

U provedbu ove akcije snage su udružili članovi i volonteri Udruge mladih „Mladi u EU“ te članovi i volonteri (među njima i ronioci) Kulturno ekološke udruge Caretta Caretta, PEU Stribor te Powerlifting kluba Šibenik.

Akcija se provela u sklopu projekta „Osposobljavanjem OCD-a u do bolje i ljepše zajednice“.

Projekt provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ zajedno u partnerstvu sa Konjičkim klubom „Kolan“ – Udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja u razdoblju od 23.06.2022. do 23.12.2023. godine.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalnih OCD-a kroz sudjelovanje na formalnim izobrazbama na polju financijskog upravljanja i procesa javne nabave. Provedbom neformalnih edukacija o volonterstvu i volonterskih akcija/programa omogućit će se jačanje volonterske scene u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 55.039,99 eura (414.698,79 HRK). Iznos bespovratnih sredstava koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 46.783,99 eura (352.493,97 HRK).