Eko-volonterska akcija “Pometi prvo ispred svog praga!”

30. tra 2024. | Novosti i objave

Slijedili smo stope aktivnosti koje pomažu okolišu i spajaju čovjeka s prirodom te smo se i ove godine pridružili najvećem ekološkom projektu u Hrvatskoj pod nazivom Rezolucija Zemlja organizirajući eko-volontersku akciju „Pometi prvo ispred svog praga!“.

Toplo i sunčano subotnje jutro okupilo je veliki broj volontera, kako lokalnih tako i inozemnih (Turska, Španjolska, Italija, Makedonija), u našoj šumi na Šubičevcu, kako je od milja volimo zvati – pluća našega grada.

U akciji je sudjelovalo ukupno 47 volontera.

Šuma na Šubićevcu je mjesto rekreacije, opuštanja i druženja naših građana, ali i svih onih koji posjete Šibenik. Volonteri su tijekom subotnje volonterske eko akcije „Pometi prvo ispred svog praga!“ sakupili odbačeno smeće (plastika, papir) čega na naše veselje nije bilo mnogo, a najveći i zahtjevniji posao su napravili čišćenjem i uređenjem dijela šume od trim staze do vidilice kako bi svi posjetioci mogli još više uživati u svom boravku.

Zadnje što su napravili, ali nikako najmanje važno, volonteri su svojim angažmanom potaknuli lokalnu zajednicu na podizanju razine svijesti o brige i zaštiti okoliša u sveopćim strelovitim klimatskim promjenama pred kojima ne smijemo zatvarati oči.

Zadnje što su napravili, ali nikako najmanje važno jest što su volonteri svojim angažmanom potaknuli lokalnu zajednicu o podizanju razine svijesti o brige i zaštiti okoliša u sveopćim strelovitim klimatskim promjenama pred kojima ne smijemo zatvarati oči. Akciju smo zajednički sproveli uz suradnju Društvo sportske rekreacije”Sport za sve” 08 FORCA Šibenik te uz podršku Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, Hrvatske šume doo, Flora Dalmatica, Zeleni grad Šibenik, Rezolucija Zemlja i Večernji list

Nove objave