13. po redu nacionalna manifestaciju HRVATSKA VOLONTIRA – Mali doprinos za veliki utjecaj! – 17. do 20. svibnja

10. svi 2023. | Novosti i objave

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Pozivamo vas da se priključite i ove godine i prijavite volonterske aktivnosti, bilo redovne koje i inače provodite u tom periodu ili posebne, baš za ovu manifestaciju. Ove godine naglasak je stavljen na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želi se istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Ovogodišnjom kampanjom želi se podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva. Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja.

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do petka, 12. svibnja 2023. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju. Nova platforma je ove godine u igri, ali vrlo je jednostavna, Imajte na umu da se potrebno registrirati, zatim vam administratori Hrvatskog centra za razvoj volonterstva odobre prijavu (ili zamole za doradu) i nakon toga možete prijaviti volontersku aktivnost.

Detaljnije informacije za prijavu (ali i ostale informacije) volonterskih aktivnosti možete pronaći ovdje

Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizacijama prepuštamo osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje.

Kampanju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za pomoć i podršku prilikom prijave aktivnosti slobodno nas kontaktirajte na e-mail sanja.barisic@mladi-eu.hr ili na kontakt 099/576-2094

Nove objave