Uspostavljen je Volonterski centar POZITIVA

25. lis 2016. | Novosti i objave

Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ od kolovoza ove godine provodi projekt „Volonterski centar POZITIVA“ financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu projekta osnovan je prvi volonterski centar na području Šibensko – kninske županije koji nastavlja rad postojećih volonterskih ureda u Šibeniku i Drnišu. Kroz uredovno vrijeme Volonterskog centra Pozitiva (od 08:00 do 16:00 u Šibeniku i u Drnišu od 08:00 do 12:00) provode se aktivnosti ponude i potražnje volonterstva te se ovim putem pozivaju sve organizacije civilnog društva (organizatore volontiranja) s područja Šibensko – kninske županije, ali i ostali građani da se preko web stranice www.volonter-skz.eu upišu u bazu volonterstva. Povećanjem baze volonterstva doprinosi se osnaživanju volonterske scene u našoj županiji, a time se stvara temelj za bolji i kvalitetniji život u našoj zajednici.

Kroz uredovno vrijeme Volonterskog centra „Pozitiva“ građanima se pružaju usluge savjetovanja građana i organizatora volontiranja te informiranja građana o važnosti i društvenoj koristi volonterstva. Građani zainteresirani za volontiranje se mogu dobrovoljno upisati u „bazu volonterstva“ koja predstavlja svojevrsno mjesto za ponudu i potražnju volonterstva u Šibensko – kninskoj županiji. Upis u bazu se ostvaruje putem web stranice www.volonter-skz.eu ili osobnim dolaskom u prostorije Volonterskog centra „Pozitiva“. Potom Volonterski centar povezuje volontere s lokalnim organizatorima volontiranja u cilju pronalaska volonterskog mjesta gdje će volonteri moći obavljati volonterski rad.

Građani će se imati priliku uključiti u svijet volontiranja kroz sudjelovanje na predavanjima, radionicama i volonterskim akcijama koje će se provoditi u sklopu projekta. Time će se stvoriti pozitivna atmosfera o percepciji volonterstva kao jedne nesebične, humane i altruistične aktivnosti koja malim, ali sigurnim koracima čini našu zajednicu boljim mjestom za život.

Nove objave