Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić”

U svojoj tisućljetnoj povijesti Šibenik je često ishodištem novoga u hrvatskoj književnoj i kulturnoj povijesti. Šibenska molitva najstariji je hrvatski pjesnički tekst pisan latinicom, Elegije i pjesme Jurja Šižgorića prva je hrvatska tiskana knjiga pjesništva, djela Dinka Zavorovića početak su novovjeke hrvatske historiografije, Rječnik Fausta Vrančića prvi je tiskani rječnik hrvatskoga jezika, a znanstveno-tehničko djelo Novi strojevi i filozofski spisi toga pisca golem su doprinos počecima naše znanstvene i filozofske misli.  O svijesti starih Šibenčana o knjizi i potrebi za knjigom govore i brojne samostanske i privatne knjižnice. Među njima, po veličini i vrijednosti fonda, izdvaja se knjižnica samostana sv. Frane, s oko 150 kodeksa, 161 inkunabulom i mnogim starim i rijetkim knjigama.

Poljana 6, 22000 Šibenik
022 201-280
msimic@knjiznica-sibenik.hr
www.knjiznica-sibenik.hr


Tražimo 5-10 volontera:

  • Učitelja/icu razredne nastave ili predmetne nastave za pomoć pri učenju, odnosno svladavanju školskog gradiva
  • Odgajatelja za kreativan rad s djecom u Igraonici
  • Kreativne osobe za provođenje kreativnih radionica na Dječjem odjelu, npr. origami, glazbenu radionicu, poduka u igranju šaha, stolnog tenisa
  • profesore stranih jezika koji bi provodili radionicu učenja stranog jezika u Knjižnici

Opis radnog mjesta:

Organizacija i provođenje aktivnosti na Dječjem odjelu knjižnice

Potrebne kvalifikacije volontera: komunikativnost, timski rad i motivacija

Potrebni tjedni broj sati volontera: 1-2 sata tjedno

Dob volontera: 18-65 godina

Spol volontera: M/Ž

Koja bi iskustva volonter stekao volontirajući kod nas: Stjecanje iskustva u radu s djecom, razvijanje i usavršavanje vlastitih sposobnosti, obogaćuje svoje radno iskustvo te dodatno učenje i stjecanje novih vještina.