Otvorena su mjesta za volontiranje putem Europskih snaga solidarnosti u projektima koji se provode u Njemačkoj i cilj mu je dati priliku mladim ljudima da volontiraju te stječu radno iskustvo u jednom od tri domova za starije i nemoćne koji se nalaze u mjestima:  Haiterbach, Wolfach i Freiburg.

U 2017. godini udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” sklopila je partnerstvo s njemačkom fundacijom Steinbeis Innovation gGmbH Innovation Centre “European Projects”. Steinbeis osim s udrugom mladih ”Mladi u EU” provodi projekte Europskih snaga solidarnosti i s organizacijama iz Italije, Španjolske i Portugala.

Cilj ovog projekta je dati priliku mladim ljudima da volontiraju te istovremeno stječu radno iskustvo u jednom od tri domova za starije i nemoćne koji se nalaze u Haiterbachu, Wolfachu i Freiburgu (DE). Organizacija koja je koordinator projekta (Steinbeis) kroz Erasmus+ program Europske unije osigurala je sredstva za tečaj njemačkog jezika, smještaj, prehranu, džeparac i putne troškove volontera.

Neki od zadataka volontera:

– podrška i asistiranje starijim u invalidskim kolicima

– odlazak u šetnju s korisnicima

– aktivno sudjelovanje u aktivnostima za korisnike kao što su likovne radionice

– sezonalna dekoracija prostorija u kojima se nalaze korisnici doma za starije i nemoćne

– podrška korisnicima tokom jela

– čišćenje zajedničkih prostorija

 

  1. Residential Home for the Elderly “Emmaus” Haiterbach https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/939450724_en
  1. Residential Home for the Elderly Brenzheim Wolfach https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/937072575_en
  1. Residential Home for the Elderly Marienhaus St. Johann e.V. Freiburg https://europa.eu/youth/volunteering/organisation/906648525_en

Svi kandidati moraju biti u dobi između 18 i 30 godina. U obzir ćemo uzimati samo kandidate bez visoke ili više stručne spreme, dok je znanje stranog jezika (engleski/njemački) poželjno ali nije uvjet.

Ako želite dodatne informacije, javite se na broj telefona 022 212 834, elektroničkom poštom na adresu sanja.barisic@mladi-eu.hr  ili nas posjetite u našim uredima na adresi Prilaz tvornici 41 (Plaža Banj), Šibenik.

preuzmi mladieu_final