Održana svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2019. godini

18. pro 2019. | Novosti i objave

Državna nagrada za volontiranje dodjeljuje se od 2007. godine i najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje i doprinos promicanju volonterstva. Nagradu dodjeljuje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Državna nagrada za volontiranje u 2019. godini dodjeljuje se u četiri kategorije:

1. kategorija fizičke osobe – volonter/volonterka,

2. kategorija fizičke osobe – koordinator/koordinatorica volontera,

3. kategorija pravne osobe – organizator volontiranja

u kategorija  pravne osobe – organizator volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju.

Ove godine, na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, po prvi put se dodjeljuje Nagrada organizatoru volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju kako bi se podržali inovativni volonterski programi koji predstavljaju značajan iskorak u području razvoja volonterstva.

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva, među brojnim pristiglim prijavama kandidata i kandidatkinja za Državnu nagradu za volontiranje u 2019. godini, izdvojio je pojedince i organizacije koji su se najviše istaknuli u području volontiranja i organiziranja volontiranja te pridonijeli općoj dobrobiti i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj. Državna nagrada za volontiranje u 2019. godini, na prijedlog Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, u kategoriji volontera/volonterke dodijeljena je gospođi Mirni Grgić iz Osijeka, u kategoriji koordinatora/koordinatorice gospođi Nataliji Kožić Lukačević iz Suhopolja, u kategoriji organizatora volontiranja Udruzi za promicanje potreba djece, mladih i odraslih osoba s posebnim potrebama „Smiješak za sve“ iz Zagreba te u kategoriji organizatora volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju Savezu izviđača Hrvatske iz Zagreba.

„Kada govorimo o novčanom doprinosu volontera, govorimo o 107.000.000,00 poklonjenih kuna u 2018. godini. Hvala im, hvala vam na tome!“, istaknula je ministrica Bedeković.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za volontiranje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku želi zahvaliti svim volonterima, koordinatorima volontera i organizatorima volontiranja na nesebičnom darivanju slobodnog vremena, suosjećanja, znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice te ohrabriti i potaknuti druge da svojim uključivanjem u volonterske aktivnosti pridonesu izgradnji boljeg, humanijeg i solidarnijeg društva.

 

DSCN5802DSCN5910DSCN5864