Volonterski centar “POZITIVA”  od ove godine je volonterski centar sa oznakom kvalitete!

Volonterski centar POZITIVA je osnovan 2008. godine od Udruge mladih “Mladi u EU” te djeluje u sklopu postojeće organizacijske strukture Udruge. Od 2008. godine volonterski centar djeluje na volonterskoj bazi, bez sufinanciranja od donatora, ali od 2015. godine rad centra je sufinancirano sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih koje kasnije mijenja ime u Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Početkom godine predali smo iskaz interesa i kompletnu dokumentaciju Hrvatskom centru za razvoj volonterstva čime smo ušli u proces dodjele oznake kvalitete. Proces je uključio samoprocjenu ispunjavanja pojedinih kriterija u  Standardima kvalitete za volonterske centre te pregled i dostavljanje dokumentacije koja dokazuje ispunjavanje tih kriterija vanjskoj, nezavisnoj procijeniteljici. Nakon pozitivnog mišljenja procijeniteljice, Vijeće za dodjelu oznake kvalitete je, u skladu s postojećim Standardima kvalitete, donijelo odluku o dodjeli oznake kvalitete za Volonterski centar POZITIVA.

Proces procjene volonterskih centara i oznaku kvalitete volonterskog centra osmislio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva u želji da organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da kvalitetnije i lakše ostvaruju ovu ulogu, na korist svojih osnovnih korisnika – građana (volonterki i volontera) i organizatora volontiranja, kao i drugih dionika na koje utječu.

 

dsc_0058

pozitiva LOGO