Predavanje „Volonteri – pokretači promjena u zajednici!“

12. lis 2023. | Novosti i objave

U sklopu dvogodišnjeg programa „Volonterski centar POZITIVA“ financiranog sredstvima MRMSOSP dana, 10. listopada 2023. održali smo predavanje „Volonteri – pokretači promjena u zajednici!“ za učenike iz srednje škole u Splitu (Privatna srednja škola Wallner) i Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira Knin koji su posjetili Volonterski centar POZITIVA u sklopu svog projekta  „Najjača karika-volontiraj za sebe, volontiraj za druge“  u području osmišljavanja i provedbe školskog volonterskog programa. Voditelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partner Udruga „ZvoniMir“ koji je ujedno jedan od organizatora volontiranja na području Šibensko-kninske županije. Učenici partnerskih škola su predstavili volonterske akcije i kampanje u kojima su sudjelovali kroz navedenom projektu.

Voditeljica volonterskog centra „POZITIVA“ i dvoje volontera Europskih snaga solidarnosti koji volontiraju 12 mjeseci u Udruzi mladih „Mladi u EU“ predstavili su učenicima rad i djelovanje Volonterskog centra POZITIVA, suradnju Centra sa osnovnim i srednjim školama na području Šibensko-kninske županije, volonterske aktivnosti, programe  i akcije koje se provode u Udruzi. ESS volonteri su na inspirativna, zanimljivi i youth friendy način prezentirali svoje dosadašnje iskustvo volontiranja, informirali ih o Europskim snagama solidarnosti (načinu kako se prijaviti, uključiti i koje benefite dobivaju sudjelovanjem) motivaciju zašto su se odlučili na volontiranje u inozemstvu i potaknuli ih na uključivanje u programe.

Aktivnost se provela u sklopu dvogodišnjega programa Volonterski centar „POZITIVA“ kojeg provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa jedinicama lokalne samouprave  (Grad Šibenik, Grad Skradin, Grad Drniš  i Grad Knin), Hrvatskim zavodom za socijali rad – ispostava Šibenik i O.Š. Tina Ujevića Šibenik. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.