Volontiranje putem interneta – CYBER VOLUNTEERING

27. stu 2019. | Novosti i objave

Želiš li volontirati, ali zapravo ne možeš nikamo ići? Pada li tvoje slobodno vrijeme u neuobičajeno doba dana? Daj priliku volontiranju putem interneta i posveti vrijeme i vještine tome da pridoneseš društvu

Ako ti je teško volontirati na nekoj lokaciji zbog invaliditeta, kućnih obveza, problema u prometu ili radnog rasporeda, razmisli o volontiranju putem interneta. Ako imaš računalo, internetsku vezu i odgovarajuće vještine, to bi mogla biti prava prilika za tebe.

Što ćeš moći raditi kao volonter putem interneta ovisit će o tvojim vještinama i stručnosti. Možeš izrađivati letke, održavati web stranicu, prevoditi tekstove, uređivati video snimke, graditi bazu podataka, upravljati društvenim aktivnostima ili pisati šifre za računalne programe. Možeš jednostavno davati stručne savjete (na primjer, o zakonu ili obrazovanju), odgovarati na e-poštu za organizaciju ili provoditi istraživanje.

Gdje tražiti

Cyber Volunteers: prilike za volontere s informacijskim i komunikacijskim vještinama

UN Volunteers Online: Ujedinjeni narodi imaju jedan od najrazvijenijih programa za volontiranje putem interneta

Help from home: volonterske prilike koje se mogu obavljati od kuće, putem interneta ili bez računala

Random Hacks of Kindness: volontiranje na internetu za developere i dizajnere računalnih programa

Imaj na umu da je volontiranje putem interneta pravo volontiranje i zahtjeva vrijeme i obvezu te ima i prave rokove. Iako je lako pristati na volontiranje putem interneta, vodi računa o tome da imaš slobodnog vremena koje je nužno za izvršavanje dobivenih zadaća.

Volontiranje putem interneta ne zamjenjuje volontiranje uživo tako da možeš volontirati na oba načina, ako imaš vremena.

depositphotos_65911783-stock-photo-online-volunteering

 

Nove objave