Svjetski dan činjenja dobrih djela – 3.04.

31. ožu 2022. | Novosti i objave

U nedjelju, 3. travnja, na području cijele Hrvatske obilježit će se Svjetski dan činjenja dobrih djela. Ovaj humanitarni projekt namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za važnost i potrebu činjenja dobrih djela te brigu, solidarnost i empatiju u svim segmentima društva.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta. U Hrvatskoj se obilježava prvi puta ove godine, a centralno događanje Svjetskog dana činjena dobrih djela bit će u Samoboru 3. travnja u 17 sati kada će se održati koncert na glavnom gradskom trgu.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge. Ako građani sami kreiraju neki svoju aktivnost onda ju je potrebno prijaviti preko stranice Good Deeds Day. Dobra djela mogu biti pojedinačna npr. organizirati pomoć u kupovini starijoj osobi ili timska – čišćenje plaže ili  pomoć oko uređivanja igrališta.