Održana je razmjena mladih “Green it UP!” u Šibeniku

17. pro 2022. | Novosti i objave

Udruga mladih “Mladi u EU” održala je razmjenu mladih u sklopu Erasmus+ Programa. Cilj ove aktivnosti bio je omogućiti mladima iz različitih europskih zemalja da podijele ideje i mišljenja o temama koje se tiču stvarnosti klimatskih promjena, održivog razvoja i očuvanja klime. Aktivnost je trajala od 11.12. – 17.12.2022. u Šibeniku u prostoru udruge mladih “Mladi u Europskoj uniji”, te na terenu gdje su sudionici imali na raspolaganju sve potrebne materijale i alate. Tijekom razmjene, sudionici su se upoznali s novim konceptima i mogućim rješenjima stvaranja zelene i održive zajednice, koju mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

Aktivnosti su bile podijeljene na sljedeći način: Sudionici su se prvo upoznavali s lokalnom zajednicom i međusobno kroz interaktivne aktivnosti, zatim su naučili više o cirkularnim praksama i stvarnostima klimatskih promjena. Na kraju, su imali priliku raditi na vlastitim idejama kako bi zajedno osmislili akciju za klimatske promjene u zajednici prema potrebama koje su identificirali kod lokalnog stanovništva.

Razmjenu mladih je vodio tim udruge mladih “Mladi u Europskoj uniji” sa bogatim iskustvom u provedbi edukativnih radionica i akcija čišćenja u Šibeniku i okolici.

Ove su aktivnosti pomogle sudionicima da postanu odgovorni građani, aktivni u svojim lokalnim zajednicama, sposobni implementirali korake očuvanja klime i klimatskih promjena, te informirati mlade o istim.

Brošura koju su izradili sudionici dostupna je na sljedećem linku.