Obilježili smo DAN DOBRIH DJELA <3

7. tra 2022. | Novosti i objave

Dana 3. travnja obilježili smo međunarodnu manifestaciju „Dan dobrih djela/Good Deeds Day“ koja se po prvi put obilježavala u Republici Hrvatskoj. Good Deeds Day organizacija ,  djeluje u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera, a manifestaciju obilježavanja Dana dobrih djela pokrenula je 2007. godine.

Cilj projekta „Dan dobrih djela“;

1. Potaknuti svijest građana Vašeg grada, općine ili županije o bitnosti činjenja dobrih djela

2. Uređenje određenih površina ili direktne koristi od činjenja dobrih djela

3. Stvaranje dugoročno kvalitetnijeg odnosa građana prema imovini jedinica lokalne i područne samouprave ali i okružju u kojem žive.

Udruga mladih „Mladi u EU“ sa svojim lokalnim volonterskim centrom „POZITIVA“ uključila se u obilježavanje manifestacije zajedno sa učenicima iz O.Š. Tina Ujevića i Udrugom Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 FORCA Šibenik time što su očistili i uredili područje gradske plaže Banj te sportskom rekreacijom. Navedenim se ostvarilo da su djeca motivirana na volontiranje, educirana o važnosti i ulozi volonterskog angažmana od najranije dobi  te kako „mala djela“ mogu biti od velike pomoći lokalnoj zajednici. Također, vježbanje su  potaknuti na zdraviji stil života.

Aktivnost se provela u sklopu projekta Volonterski centar „POZITIVA“ kojeg provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa jedinicama lokalne samouprave (Grado Šibenik, Grad Skradin, Grad Drniš i Grad Knin), Centrom za socijalnu skrb Šibenik i O.Š. Tina Ujevića Šibenik. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.