Mojih 12 mjeseci volontiranja u Njemačkoj u Senior Center Emmaus gGmbH

6. stu 2019. | Novosti i objave

TKO SAM JA I ZAŠTO SAM SE ODLUČIO NA VOLONTIRANJE

Zovem se Oliver Kiplen. Imam 20 godina i rodom sam iz Šibenika. Završio sam Ekonomsku školu u Šibeniku te sam upisao  Veleučilište u Šibeniku (smjer informatički menadžment).  Provodio sam tipični život „starijeg“ tinejdžera – druženje s prijateljima, odlasci na kave, igranje nogometa, učenje itd.   Nakon provedenog jednog semestra na fakultetu osjetio sam da se nisam dobro uklopio u život akademske zajednice te da formalno obrazovanje nije moj smjer kojim želim nastaviti.

Upoznat sam sa aktivnim djelovanjem Volonterskog centra “POZITIVA” i o raznim volonterskim programima koje nude mladim osobama poput mene. Došao sam na razgovor s voditeljima volonterskog centra ne znajući  što mogu očekivati.

Uputili su me na volontiranje putem Europske volonterske službe (EVS)  u u trajanju od 12 mjeseci u Senior Center Emmaus. Centar je smješten u malom gradiću Heiterbach koji ima samo 500-tinjak mještana.

KAKO JE JE IZGLEDA MOJ VOLONTERSKI ŽIVOT

Tijekom 12 mjeseci mog volontiranja u ustanovi za starije i nemoćne sam pomagao u pripremi obroka za korisnike centra, pomagao korisnicima u kolicima tijekom dnevnih dužnosti, organizirao radionice za korisnike itd. Tijekom slobodno vremena družio sam se s ostalim volonterima koji su došli iz različitih krajeva svijeta (Filipini, Španjolska, Rusija itd.)

Također, tijekom slobodnog vremena odlazio sam u lokalnu glazbenu udrugu svirati instrument eufonium kojeg sam učio i Šibeniku.

ŠTO SAM “DOBIO” VOLONTIRANJEM 

– iskustvo samostalnog života i općenito života u inozemstvu

– znanje njemačkog jezika

– život u multikulturalnom okruženju

– cijelu paletu novih znanja, vještina i kompetencija koje ću iskoristi za svoj daljnji profesionalni život

– poznanstva za cijeli život

– priliku za nastavak školovanja i rada u Njemačkoj

 

pozitiva LOGO

evs-portal-img-aticle_-_h400

 

 

 

Nove objave