Međunarodno istraživanje o stavovima o kriznom volontiranju tijekom pandemije

5. lip 2020. | Novosti i objave

Ovim vas putem obavještavamo o provedbi međunarodnog istraživanja o stavovima o (kriznom) volontiranju koje se provodi u 5 europskih zemalja, u sklopu projekta “Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize”.  Projekt je financiran sredstvima fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga “MI” – Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Europski volonterski centar – CEV (Belgija), Volonterski centar Milano (Italija), organizacija Srbija u pokretu (Srbija) i zaklada Common thing (Poljska).

Istraživanjem planiramo obuhvatiti minimalno 500 ispitanika s područja cijele Hrvatske te nam je vaša pomoć iznimno važna kako bi upitnik dosegao što širu populaciju. Molimo vas da poveznicu na upitnik proslijedite vašim volonterima te drugim kontaktima putem društvenih mreža, mailing lista i ostalih komunikacijskih kanala.

Link na upitnik: https://vocis.limequery.com/694744?lang=hr

Više o projektu: Opći cilj projekta je je doprinijeti osnaživanju i promociji volonterstva, naglašavajući  pritom doprinos volontera tijekom izbjegličke i migrantske krize. Specifični projektni cilj je ispitati stavove o volontiranju općenito i za vrijeme krizne situacije te promovirati volonterstvo kao snagu solidarnosti i demokracije u Europi.

Iako je projekt napisan kao odgovor na migrantsku krizu, svjesni činjenice da se trenutno nalazimo u drugačijoj vrsti krize, istraživanjem smo obuhvatili i stavove i iskustva vezana za volontiranje tijekom aktualne pandemije koronavirusa.

Nove objave