Još jedna prilika za volontiranje u inozemstvu (DE) – pomoć osobama s invaliditetom!!!

6. kol 2020. | Novosti i objave

Udruga mladih “Mladi u EU” sa svojim Volonterskim centrom “POZITIVA” je 2017. godine sklopila partnerstvo sa njemčakom fundacijom Steinbeis zahvaljujući čemu od tada kontinuirano organiziramo i provodimo volonterske aktivnosti koje financira EU u sklopu programa Europske snage solidarnosti (ex EVS). Na taj način pružamo svim mladim s područja RH priliku za stjecanje međunarodnog iskustva te razvijanje novih vještina i kompetencija.

Novootvorena volonterska pozicija je u instituciji Integrational workshop for the Disabled – Support and Assistance u gradu Weingartenn jugoistoku Njemačke u regiji  Baden-Württemberg.

OPIS ORGANIZACIJE Integral workshop for Disabled nudi integraciju i podršku osobama s mentalnim (umnim), tjelesnim (tjelesnim) i teškim višestrukim oštećenjima. Podržavaju i pružaju korisne životne savjete osobama s invaliditetom. Konkretno, ti ljudi još nisu u stanju ili neće moći raditi u radionici. Svrha je razvijanje i očuvanje individualnih vještina osobe (tijela, uma i društvenih). Dakle, nude i razvijaju individualna životna područja, kvalitetu života i životnu perspektivu za osobe s invaliditetom. Pomažu ljudima da žive i sudjeluju u zajednici. Također potiču realizaciju i razvoj njihovih osobnosti. To nudi mnogo mogućnosti za susret s drugima.

OPIS VOLONTERSKE SLUŽE: Organizacija koja je koordinator projekta (Steinbeis) kroz Erasmus+ program Europske unije osigurala je sredstva za tečaj njemačkog jezika, smještaj, prehranu, džeparac i putne troškove volontera. Vrijeme trajanja volonterske službe je 12 mjeseci, a početak je predviđen za listopad 2020. godine.

ŠTO VOLONTER DOBIVA:

  • pokriveni troškovi puta
  • pokriveni svi troškovi smještaja i hrane (3x obroka)
  • mjesečni pokaz za vožnju gradskim prijevozom u regijo
  • mjesečni džeparac
  • besplatan tečaj njemačkog jezika
  • besplatne edukacije i osposobljavanja za volontere
  • organizirani susreti s drugim volonterima u regiji
  • službeni certifikat o stečenim kompetencijama i vještinama pri završetku volonterske službe

Za više informacija o volonterskoj službi te kako se prijaviti kontaktirajte nas putem e-mail: sanja.barisic@mladi-eu.hr i/ili tel. 022/ 212-834 ili osobnim dolaskom u prostorije volonterskog centra “POZITIVA” – Prilaz tvornici 41 (Narančasta zgrada, plaža Banj), 22 000 Šibenik

Nove objave