Dodjela Nagrade za volontere i organizatore volontiranja

U organizaciji Savjeta mladih grada Šibenika i Udruge mladih Mladi u Europskoj uniji, na Međunarodni dan volontera po prvi put u Šibeniku, dodijeljene Nagrade za volontere i organizatore volontiranja. Ovom dodjelom željelo se staviti naglasak na aktivnosti volontera te njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Ovogodišnje nominirane volonterke za Nagradu za volontera godine bile su Martina Junaković, volonterka Gradske knjižnice, Matea Jakelić Bilić, volonterka Gradske knjižnice Marina Maretić, volonterka Gradske knjižnice, Ana Savić, volonterka Gradske knjižnice te Klara Višnjić, volonterka Udruge Ardura.

Nagradu za volonterku godine dobila je Klara Višnjić, koja ju je zaslužila sa 150 odrađenih volonterskih sati na projektu MALI u Prihvatilištu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, potom u Udruzi Roda, projektima ‘Budi tata’, ‘Razmisli pa klikni’ te brojnim drugim. Nagradu joj je uručila Zvonimira Bralić iz Savjeta mladih Grada Šibenika.

Nominirani organizatori volontiranja su Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ koja je prijavila brojne volonterske programe i radionice s 15 volontera, te Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku koji je za nagradu prijavio 2. Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva s 34 volontera.

Nagradu za Organizatora volontiranja godine dobila je Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’, koju je od dogradonačelnika Nikice Penđera preuzeo ravnatelj Knjižnice Vilijam Lakić.

O dobitnicima priznanja za najvolontere u 2016. godini odlučivalo je povjerenstvo u sastavu Zvonimira Bralić, potpredsjednica Savjeta mladih grada Šibenika, Martin Mrša iz udruge Mladi u EU te Azra Skorić iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

nagrade-volonteri-godine-6 nagrade-volonteri-godine-7 dsc0167 nagrade-volonteri-godine-2 nagrade-volonteri-godine-1dsc0182