Čišćenje Morinjskog zaljeva (Jadrtovac) – obilježavanje nacionalne kampanje HRVATSKA VOLONTIRA 2020

21. ruj 2020. | Novosti i objave

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom! Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan, u razdoblju od 24. do 26. rujna 2020. godine.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi lokalni volonterski centri započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje.
Ovogodišnjom kampanjom želimo istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje “Važna društvena mreža“.

Ove godine Udruga mladih “Mladi u EU” sa svojim Volonterskim centro odlučila je udružiti snage s volonterima Volonterskog centra Gračac. Zajedno ćemo provesti volontersku aciju “Velika čistka u Morinjskom zaljevu (naselje Jadrtovac)”

Akcija se organizira zajedno sa volonterima Volonterskog centrom “Gračac” čime se želi potaknuti umreženost i suradnja u provedbi volonterskih akcija između županija u RH u sklopu obilježavanja nacionalne kampanje HRVATSKA VOLONTIRA.

Cilj je volonterske akcije očistiti i urediti dio podučja Morinjskog zaljeva od komunalnog, proizvodnog i ambalažnog otpada te na taj način građanima lokalne zajednice pružiti čišći i uređeniji okoliš što će povećati razinu kvalitete života.

MJESTO ODRŽAVANJA: Obala Morinje, 22010 Jadrtovac

VRIJEME ODRŽAVANJA: 26. rujna 2020. (od 9:00 do 14:00)

KONTAKT OSOBA: sanja.barisic@mladi-eu.hr

Putem linka ovdje možeš vidjeti sve volonterske aktivnosti na razini Republike Hrvatske koje će se održavati u vrijeme nacionalne kampanje 🙂

Nove objave