Bliži nam se nacionalna kampanja – HRVATSKA VOLONTIRA 2020

17. kol 2020. | Novosti i objave

OPIS KAMPANJE Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom. Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan. Kampanjom želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Osim navedenoga, i tijekom ovogodišnje kampanje želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

KOORDINATORI
Hrvatski centar za razvoj volonterstva – nacionalna razina
Regionalni i lokalni volonterski centri – lokalna i regionalna razina

TRAJANJE do 26. rujna 2020. godine (srijeda – subota)

Lokalni Volonterski centar “POZITIVA” od svog osnivanja 2015. godine kontinuirano djeluje u provedbi i promociji nacionalne kampanje HRVATSKA VOLONTIRA; organizirajući i provodeći volonterske aktivnosti, umrežavajući, koordinirajući i pružajući podršku organizatorima volontiranja s područja Šibensko-kninske županije u osmišljavanju i provedbi volonterskih aktivnosti za vrijeme obilježavanja kampanje, informirajući širu javnost općenito o volonterstvu i volonterskim aktivnostima u sklopu kampanje i promidžba istoga.

Nove objave