Volonterski pilot program u zdravstvenom i socijalnom sustavu

28. kol 2017. | Novosti i objave

U četvrtak, 24. kolovoza 2017 je u prostoru Gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” organizirano predavanje pod nazivom  „Volontiraj i TI“, u sklopu projekta: „Činimo dobro – VOLONTIRAJMO !“. Navedeni ESF projekt Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Knin, Zavodom za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije i Gradom Šibenikom dok je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Na predavanju je bilo govora o standardima kvalitete volonterskih programa i utjecaju volonterskog rada kako na volontera tako i na zajednicu u kojoj djeluje. Bilo je riječi o volonterskim akcijama koje je provela udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji”. Kao primjer dobre prakse navedene su akcije: ”Drniš volontira”, Očuvajmo naš okoliš”, ”Uredimo dječja igrališta”, ”Pokrenimo zajednicu” te ”Zajedno za sigurna igrališta.

Također, tokom predavanja je bilo riječi o svojevrsnom pilot programu kojim će se uspostaviti volonterski programi u zdravstvenom i socijalnom sustavu na području Šibensko-kninske županije. Pred sam kraj najavljeno je formiranje mobilnog tima koji će po potrebi izlaziti na teren i obilaziti organizatore volontiranja.

zavod za javno zdravstvo sibenik centar za socijalnu skrb knin   grad_sibenik

grb_hr i napis UZUVRH

ESF

Nove objave